Världens spel

A World of Games

A World of Games
1 april 2023 - 18 augusti 2024

Världens spel

Game on! En utställning om spel och spelande genom tiderna. Här möter 4 000 år gamla brädspel dagens spelkultur och spel från olika delar av världen står sida vid sida. I utställningen kommer du kunna utmana nära och kära, lära dig om spel som är förbjudna och spela kopior av spel ur samlingarna. Tärningen är kastad!

 

Människan har i alla tider och på alla möjliga platser spelat tillsammans. Spel är ett sätt att mötas och umgås – både fysisk och digitalt. De kan användas för att lösa konflikter, spå i framtiden eller för att få kontakt med gudomliga väsen. Gemensamt för alla typer av spel är att det finns regler som spelarna måste följa, regler som kan variera i olika grupper och över tid och rum. Spel och lekar har haft en enorm betydelse för människans utveckling. Genom spel tränar vi många förmågor, inte minst samvaro med andra. Precis som människor utvecklas, utvecklas även nya spel ständigt. I utställningen kommer du kunna följa denna utveckling från dåtid till nutid.

Hitta hit

Fler utställningar på Världskulturmuseet

Fler utställningar

Fotoutställningen 'Carl XVI Gustaf – 50 år för Sverige'

Som en del av firandet av H.M. Konungens 50-årsjubileum på tronen, visas fotoutställningen 'Carl XVI Gustaf – 50 år f...

 9 feb - 31 dec 2023

Kungliga Slottet, Stockholm

Androgynous Protection: A Linda Stein Retrospective

Konstnären Linda Stein är en amerikansk feministikon med judiska rötter som vi nu har glädjen att introducera för vår...

 22 apr - 10 sep 2023

Konstmuseet i Skövde, Skövde