Världens spel

A World of Games

1 april 2023 - 18 augusti 2024

Världens spel

 03 mars 2023

Game on! En utställning om spel och spelande genom tiderna. Här möter 4 000 år gamla brädspel dagens spelkultur och spel från olika delar av världen står sida vid sida. I utställningen kommer du kunna utmana nära och kära, lära dig om spel som är förbjudna och spela kopior av spel ur samlingarna. Tärningen är kastad!

 

Människan har i alla tider och på alla möjliga platser spelat tillsammans. Spel är ett sätt att mötas och umgås – både fysisk och digitalt. De kan användas för att lösa konflikter, spå i framtiden eller för att få kontakt med gudomliga väsen. Gemensamt för alla typer av spel är att det finns regler som spelarna måste följa, regler som kan variera i olika grupper och över tid och rum. Spel och lekar har haft en enorm betydelse för människans utveckling. Genom spel tränar vi många förmågor, inte minst samvaro med andra. Precis som människor utvecklas, utvecklas även nya spel ständigt. I utställningen kommer du kunna följa denna utveckling från dåtid till nutid.

Hitta hit

Fler utställningar på Världskulturmuseet

Fler utställningar

Berlinde de Bruyckere - No Life Lost

Upplev den kritikerrosade utställningen på Artipelag.

Med sina storskaliga skulpturer och installationer i vax, trä, textil, metall och hästskinn har den belgiska konstnär...

 3 feb - 26 maj 2024

Artipelag, Gustavsberg

Lotta Geffenblad

Originalillustrationer

 23 mar - 2 jun 2024

Bror Hjorths Hus, Uppsala

Mariana Silva Varela

Expedition Magallanes

Separatutställning i Projektrummet, Färgfabriken.

 13 apr - 12 maj 2024

Färgfabriken, Liljeholmen

Fler Gallerier/Museer i närheten