ERIK JOHANSSON - MAKE BELIEVE

Utställningen är avslutad! 11 maj 2023 - 24 september 2023

ERIK JOHANSSON - MAKE BELIEVE

 25 maj 2023

Bildkonstnären Erik Johansson är aktuell med ny bok och ny utställning: Make Believe

"Make Believe” är både ett verb, ett substantiv och ett adjektiv. Det kan betyda att föreställa sig, att låtsas att något är bättre än vad det är eller att imitera något verkligt. Vad definierar något som verkligt?

En fotografi har länge varit en representation av att fånga verkligheten som den är. Men vad händer när vi vänder på det och försöker fånga något omöjligt men får det att se ut som om det var där? Problemlösning möter kreativitet.

Här, bland färgstarka och surrealistiska verk kan du upptäcka en värld som bryter mot reglerna för verkligheten och uppmuntrar dig att utforska gränserna för din egen fantasi. Med djupa kontraster och överraskande element utmanar dessa verk dina sinnen och tar dig med på en resa bortom det vanliga.

Fotografen och den visuella konstnären Erik Johansson har tidigare släppt fotoböckerna ”Imagine” och ”Places Beyond”. Nu kommer han med sin tredje bok med titeln ”Make Believe” utgiven på bokförlaget Max Ström och nu ställs bilderna ut på Abecita Popkonst & Foto under sommaren
Erik har själv berättat att det är många nya helt opublicerade verk är inkluderade men också gamla favoriter.
– Temat fortsätter i samma ton som tidigare böcker. Det är en blandning av magisk realism, en resa bland inre och yttre reflektioner och att våga ta ett steg ut i det okända


Erik Johansson, Layers of Change, 2023

 

SE MER:  ÅRETS BILD - 80:E UPPLAGAN - Årets Bild är Sveriges mest prestigefyllda pris...>>
>>

Service

  • Kafé

Hitta hit

Fler utställningar på Abecita Popkonst & Foto

Fler utställningar

Fler Gallerier/Museer i närheten