EVA HILD

En utställning med Eva Hild på Landskrona konsthall

Utställningen är avslutad! 20 maj 2023 - 27 augusti 2023

EVA HILD

 05 maj 2023

I denna utställning på Landskrona konsthall utforskar skulptören och keramikern Eva Hild sinnebilden av den upplösta kroppen.

Ny utställning med Eva Hild 

I utställningen på Landskrona konsthall visas tidigare verk tillsammans med nya, och vitt och svart stengods samsas med spegelblanka metallskulpturer i hundrakilos-klassen. 

Eva Hild är en av Sveriges mest prisade och framgångsrika skulptörer och hennes organiska, non-figurativa skulpturer har gjort henne till ett namn även på den internationella konstscenen. 

Utställningen på Landskrona konsthall är hennes största och mest omfattande hittills och passar mycket fint i i den miljö som Konsthallens paviljong skapar. 

Den fristående paviljongen byggdes 1963 och ritades av Sten Samuelson och Fritz Jaenecke. Konsthallen är centralt placerad i Slottsparken i Landskrona intill det vallgrav som omger Landskrona Slott. I parken omges konsthallen av 20 skulpturer av 19 olika konstnärer. Väl värd ett besök när ni väl är på plats.    

Eva Hild visas på Landskrona konsthall mellan den 20 maj och den 27 augusti 2023.

Fri entré


Eva Hild, Installationsvy, Landskrona Konsthall 


Eva Hild, Installationsvy, Landskrona Konsthall 

 

Hitta hit

Fler utställningar på Landskrona konsthall

Fler utställningar

UFO NORRKÖPING

Fenomenet, filmen och världens största ufo-arkiv

Har du någonsin tittat upp mot stjärnhimlen och undrat om vi är ensamma i universum? Då är UFO Norrköping en utställn...

 11 mar - 2 mar 2025

Arbetets museum, Norrköping

Fler Gallerier/Museer i närheten