FRIDA KAHLO

- HER PHOTOS

Utställningen är avslutad! 4 maj 2023 - 1 oktober 2023

FRIDA KAHLO

 25 maj 2023

 Nu visas delar av hennes privata fotosamling upp i utställningen Frida Kahlo – Her Photos på Kulturhuset Stadsteatern.

Den världsberömda mexikanska konstnären Frida Kahlo levde ett turbulent och händelserikt liv. och nu kan du ta del av 241 fotografier som representerar olika episoder ur hennes spektakulära liv, format av en spårvagnsolycka, kärleksrelationer, konst och politik.


Frida på mage, av Nickolas Muray, 1946. Diego Rivera & Frida Kahlo Archive

Fotografi spelade en viktig roll i Frida Kahlos liv. Både hennes pappa och farfar var fotografer och hon själv var passionerat intresserad av konstformen. Under sitt liv samlade hon på bland annat fotografier av familj och vänner, porträtt av henne själv och även fotografier som hon bearbetat genom att t.ex. måla på dem eller lämna läppstiftsavtryck på dem. Samlingen speglar konstnärens smärtfyllda och turbulenta privatliv.

Trots att fotografi var viktigt för Frida Kahlo förblev större delen av samlingen dold för allmänheten under flera årtionden. När hon dog 1954 donerade maken Diego Rivera hennes bostad, känd som "La Casa Azul", det blå huset, till mexikanerna för att skapa ett museum över Frida Kahlos liv och verk. Det blev starten till det som i dag är Museo Frida Kahlo , ett av världens mest populära museer.


Utställningsvy Frida Kahlo - Her Photos. Kulturhuset Stadsteatern 

 

MER PÅ KULTURHUSET STADSTEATERN: Nu visas hans oförglömliga fotografier av stjärnan för första gången i Sverige...>>

Hitta hit

Fler utställningar på Kulturhuset Stadsteatern

Fler utställningar

Fler Gallerier/Museer i närheten