RICHARD JOHANSSON

Vägen / The Road

Utställningen är avslutad! 10 juni 2023 - 5 november 2023

RICHARD JOHANSSON

 22 maj 2023

Ystads konstmuseum visar under sommaren och hösten en stor retrospektiv utställning med Richard Johansson.

Richard Johansson är en orädd och nyfiken konstnär som intresserar sig för kulturer och uttryck som inte skildras så ofta inom konstvärldens rum och ramar. Inspirerad av amerikansk och svensk glesbygdskultur och folkkonst betraktar och gestaltar han, med en ärlig och uppriktig blick, en verklighet formad av minnen och längtan. Richard Johanssons konstnärskap är präglat av empati och humor men det finns alltid ett allvar och engagemang i berättelserna kring hans verk. Utställningen Vägen på Ystads konstmuseum blir en brokig manifestation av en konstnär med en stor personlighet, en udda fågel utanför de gängse leden.

 

Richard Johansson föddes 1966 i småländska Vrigstad men bor idag i Kivik. Han är utbildad på Malmö Konstskola Forum (senare Malmö Konsthögskola). Johansson är representerad av Galleri Magnus Karlsson i Stockholm och har tidigare visats på bland andra Vandalorum, Västerås Konstmuseum, Växjö Konsthall och Wanås Konst. Han har också, tillsammans med Mette Björnberg, gjort en rad offentliga gestaltningar i bland andra Stockholm, Malmö och Kristianstad.

Hitta hit

Fler utställningar på Ystads konstmuseum

Fler utställningar

Björn Berg

med penna, papper och pensel

Illustrationer till Astrid Lindgrens böcker om Emil i Lönneberga och mycket mer-

 4 apr - 29 sep 2024

Åbergs Museum, Bålsta

Nya perspektiv på Halmstadgruppen

Utställningen har tagits fram genom ett innovativt delaktighetsprojekt, där barn fått välja ut och kuratera verk av H...

 7 sep - 4 maj 2025

Mjellby konstmuseum, Halmstad

Fler Gallerier/Museer i närheten