TOMTEPARADEN


6 oktober 2023 - 14 januari 2024

TOMTEPARADEN

 02 september 2023

I Tomteparaden får du följa med på en kulturikons fantastiska, virvlande färd genom tiderna. Upptäck vem jultomten egentligen är, var han kommer ifrån och vart han är på väg. Hans bakgrund är en blandning av det som är hedniskt, profant och kristet - och framförallt mångkulturellt! På den föränderliga färden möter vi även ett helgon, julbocken, hjälpsamma nissar, och inte minst den grinige gårdstomten som förvandlade Nils Holgersson till en pyssling. Tomteparaden är en julutställning för hela familjen!

Medverkande konstnärer : Jenny Nyström, John Bauer, Elsa Beskow, Carl Larsson, Per Åhlin, Lars Carlsson, Harald Wiberg


Curt Nyström Stoopendaal, Tomteteckning, Foto Kalmar Läns Museum

Hitta hit

Fler utställningar på Sven-Harrys konstmuseum

Fler utställningar

Fler Gallerier/Museer i närheten