FÖRGÄTMIGEJ

Erika Kristofersson Bredberg

17 oktober 2024 - 9 november 2024

FÖRGÄTMIGEJ

 04 oktober 2024

FÖRGÄTMIGEJ
Erika Kristofersson Bredberg

I Förgätmigej utforskar Erika spänningen mellan att existera och att lösas upp—att bli sedd, ihågkommen och relevant, samtidigt som hon konfronterar längtan efter att försvinna, att glömma och bli bortglömd. Utställningen väver samman teman som ensamhet och samhörighet, motstånd och fred, ytlighet och själslighet.

 

Genom sina glasskulpturer speglar Erika människans tillstånd, där livet blir en ständig kamp. Som vuxna är vi soldater som strider för våra övertygelser, rättfärdigar våra handlingar och försvarar vår existens. Men vad händer när våra handlingar inte längre stämmer överens med våra värderingar? När vi sårar utan att känna sorg? I sin konst frågar Erika: Är det möjligt att släppa taget om det förflutna? Att sluta längta tillbaka till barndomens oskuldsfullhet och istället glömma bort det vi en gång värdesatte?

 

Titeln Förgätmigej refererar både till blomman och dess namn på tyska, vergissmeinnicht—”glöm mig inte”—och samtidigt till frasen ”for get me”. Denna dubbelhet återspeglas i Erikas handritade typografi,…

 
 

Hitta hit

Fler utställningar på WAY gallery Sthlm

Fler utställningar

Fler Gallerier/Museer i närheten