Lars Lerin

25 januari 2025 - 8 mars 2025

Lars Lerin

 07 oktober 2024

Lars Lerin

25 januari – 8 mars 2025

Med en omfattande utställning intar Lars Lerins värld salarna på Konstakademien. Ett gammalt fotoalbum från 1904 har verkat som inspiration till ny serie verk som nu visas för första gången. Fotoalbumet, som Lerin fann på auktion, innehåller ögonblicksbilder från en västerlännings grand tour-resa där han ses ridandes på kamel och åsna, åtföljd av lokala guider. Bilderna, amatörmässiga och nu både blekta och gultonade, har fått nytt liv i Lerins akvareller med hjälp av hans känsliga och samtidigt precisa pensel. På ett mycket sinnligt vis tar konstnären oss med på en resa bortom tid och rum, där ljusets ständiga skiftningar står i centrum och där således inget motiv är varken för stort eller för litet. För magin och livet finns där ljuset finns.

Utställningen består till största delen av nya verk men innefattar också äldre verk som tidigare inte visats i Stockholm.

Till utställningen produceras en katalog.

Lars Lerin (född 1954) bor och verkar i Karlstad. Han har en lång rad separat- och grupputställningar bakom sig, både i Sverige och internationellt. Hans konst finns representerad i flera offentliga samlingar, såsom Moderna Museet, Stockholm, Malmö Konstmuseum och Värmlands Museum, Karlstad, för att nämna några.

Hitta hit

Fler utställningar på Konstakademien

Fler utställningar

HULT – EMM BERRING

En mystisk bildvärld, fylld med minnen och dofter av skogen, mossan och ljusets växlingar.

 14 sep - 17 nov 2024

Ljungbergmuseet, Ljungby

Gemla x Josef Frank

 2 okt - 1 dec 2024

Galleri Gemla, Stockholm

Fler Gallerier/Museer i närheten