Claes Hake - Retrospektiv

Utställningen är avslutad! 18 maj 2024 - 22 september 2024

Claes Hake - Retrospektiv

 27 maj 2024

Mer än 60 år av konstnärligt arbete på papper, i brons och som offentlig konst.

På Kristianstads konsthall visas under våren och sommaren en utställning med konstnären Claes Hake; skulptören och tecknaren vars monumentala bågar och valv pryder offentliga platser runt om i Sverige, Europa och USA. Dessa stenskulpturer är kanske också det som Hake förknippas starkast med, men som på inget vis representerar helheten av detta långa och mångfacetterade konstnärskap.

I denna retrospektiva utställning får vi bland annat bekanta oss med tecknaren Claes Hake. Hans tuschverk på papper är liksom stenskulpturerna i stora format och utförs ofta på handgjort papper från Tibet. Här finns konstnärsböcker med målningar som besökaren kan bläddra i och skissmaterial i kol till flera av Hakes offentliga verk. Vi visar även ett urval av skulpturer från Claes Hakes bronsålder, som till skillnad från Hakes nuvarande stenålder med verk i exempelvis granit eller diabas, innefattar fler figurativa verk i betydligt mindre skala.

Claes Hake examinerades från Valands konstskola i Göteborg 1968. Hans verk finns representerade i flera samlingar, bland annat hos Moderna museet och Skissernas museum, samt på publika platser runt om i världen.

Känner du igen dig i utställningen är det inte så konstigt. Utanför C4-gymnasiet i Kristianstad syns Clas Hakes granitskulptur Vägvisaren och snart kan du även se verket Blixt och dunder som kommer att placeras på Regionmuseets atriumgård.


Utställningsvy, Claes-Hake - Retrospektiv. Kristianstads konsthall

Hitta hit

Fler utställningar på Kristianstads konsthall

Fler utställningar

Fler Gallerier/Museer i närheten