Ett dockhem

Viola Sparre

20 juli 2024 - 15 september 2024

Ett dockhem

 24 maj 2024

Körsbärsgårdens konsthall har sedan start vinnlagt sig om att visa det senaste inom samtidskonsten och valt en bland avgångsstudenterna från Konsthögskolan respektive Konstfack till sommarens utställningar. Det blir deras första utställningar efter examen. 2024 föll det ena valet på Viola Sparre från Konstfack.

Viola Sparre (1988) var representerad redan förra sommaren på Körsbärsgården i samlingsutställningen ”Sparks of joy”. Det handlar om figurativt måleri. Sin avgångsutställning kallar hon ”Ett dockhem”. Men här är det inte den instängda Nora i Ibsens pjäs vi träffar utan barn och deras vuxna. Barnen iakttar oss frågande. Vad är det vi som betraktare kommer med? Vad kan vi erbjuda dem? 

I sitt konstnärskap strävar Viola Sparre efter att skildra den komplexa dynamiken i familjerelationer och de många nyanser av känslor som ryms däri. Färgerna och mönstren som omger hemmet och dess invånare bidrar till en nästan klaustrofobisk atmosfär, vilket förstärker känslan av närhet och isolering. Frågor kring arv och vad som formar vår identitet ligger i centrum för hennes konstnärliga utforskande.

Hitta hit

Fler utställningar på Körsbärsgården

Fler utställningar

Drömmar och syner vid havet - Ingela Ihrman och Muh...

I samband 100-årsjubileet av det första surrealistiska manifestet gästar Art Inside Out nyöppningen av Mjellby konstm...

 7 sep - 17 nov 2024

Mjellby konstmuseum, Halmstad

WROOOOM

Pia och Mark Ingelse flyttar in med sin mobila konsthall

En ambulerande museum i miniformat inrymt i en gammal bensinmack flyttar runt på Gotland i konstens tjänst

 29 jun - 15 sep 2024

Körsbärsgården, Burgsvik

Fler Gallerier/Museer i närheten