"Projektet påbörjades under pandemin på min förfallna bondgård och i omkringliggande skogar. Jag beredde landen, odlade, skördade, högg ved, plockade svamp och bär… Målsättningen var att leva så självförsörjande och klimatvänligt som möjligt och se hur det avspeglade sig i min konst. Utveckla en inre dialog kring det personliga ansvaret i den pågående klimatkatastrofen. Tänk om vi tog en paus, slutade att överkonsumera och passade på att återvinna och utveckla våra filosofiskt existentiella sidor. I ”Löftet”, och i flera av mina tidigare projekt, använder jag min egen kropp som ett verktyg i min konst.”
Leif Claesson
Gillar du Leif Claesson – Löftet? - Dela gärna på sociala MEDIA!
Välkommen till Konstakademien (Kungl. Akademien för de fria konsterna)
Bakgrund Konstakademien är den äldsta av de kungliga akademierna och har funnits sedan 1735. Akademin flyttade in i det Sparreska palatset på Fredsgatan 12 i Stockholm år 1780. På den tiden var de två huvuduppgifterna att utbilda nya konstnärer och att vara en sammanslutning för etablerade konstnärer. Numera har undervisningen gått över till Kungl. Konsthögskolan som har sina lokaler på Skeppsholmen.
Öppet Idag har Konstakademien öppet tis-lör kl. 11-16 med fri entré.
Utställningar Det visas flera utställningar samtidigt med jämna mellanrum.
Antika skulpturer Konstakademien äger en av Europas äldsta samlingar med gipsavgjutningar. Här finns kopior av skulpturer, konstverk, ornament och även en del originalverk. De äldsta är från 1690-talet och idag består samlingen av runt 900 verk. I Konstakademiens hus finns sedan 1890-talet ett 30-tal av de största, och även historiskt mest betydelsefulla, gipserna utställda. Dessa är alltid synliga och tillgängliga för besökare i huset.
Kafé Ett besök på Konstakademien kan kombineras med en lunch, kaffe eller ett glas vin t ex i kaféet i en unik miljö omgiven med antika skulpturer.