I måleriets sfär

Ståhl Collections fjärde utställning!

31 augusti 2024 - 14 juni 2025

I måleriets sfär

 23 augusti 2024

Det är en färgstark upplevelse som väntar besökarna. I utställningen bjuds på en blandning av tekniker och stilar så att besökaren får en förståelse för den bredd som finns inom det samtida måleriet. Ståhl Collection visar bland annat verk av den svenska stjärnan Sara-Vide Ericson, såväl som den koreanske konstnären Ha Chong-Hyun och brittiska Jessie Makinson.

En av utställningens höjdpunkter är verket Spießer (2023) av Neo Rauch. Han är en av Europas mest framträdande samtida konstnärer inom figurativt måleri och så vitt vi vet har aldrig hans verk tidigare visats i Sverige.

- Måleriet har alltid legat mig varmt om hjärtat och det är fantastiskt roligt att få visa vilken bredd och variation som finns inom just måleri i samtidskonsten, säger Mikael Ståhl, grundare till Ståhl Collection, om utställningen.

Utöver måleriet visas även en ny platsspecifik installation av den London-baserade svenske konstnären Tobias Bradford, som var aktuell tidigare i år med en separatutställning på Örebro konsthall.

Hitta hit

Fler utställningar på Ståhl Collection

Fler utställningar

Fler Gallerier/Museer i närheten