PERFORMANCE AV MONSTER CHETWYND UNDER MALMÖ GALLERIHELG

27 september 2024 - 28 september 2024

PERFORMANCE AV MONSTER CHETWYND UNDER MALMÖ GALLERIHELG

 21 augusti 2024

Till Malmö Gallerihelg 2024 har Moderna Museet Malmö bjudit in konstnären Monster Chetwynd för att presentera en storskalig performance och installation. Detta är också en försmak inför höstens utställning Om det absurda drama som också är livet.

Monster Chetwynds konstnärliga arbete lånar, utforskar och blandar friskt från både ikoniska ögonblick ur kulturhistorien och mer samtida populärkultur. Hens arbete, som bland annat omfattar installation, performance och måleri, har en egen distinkt stil, präglad av improvisation och spontanitet i utförandet, men alltid baserad på gedigen research.

I utställningsrummet på Moderna Museet Malmö möts besökaren av ett storskaligt katthuvud – ”Cat Head” (2022) – uppbyggt av enkla material som kartong, tyg och trä. Det intar sin plats på ett välkomnande vis och erbjuder även betraktaren att träda in genom munnen och ut i ett annat rum. I samband med Malmö Gallerihelg presenterar Monster Chetwynd en nyproducerad kabaréliknande performance, med arbetstiteln Evolution of Catpeople (2024).

Chetwynd, tillsammans med sin löst sammansatta ensemble av kollegor och vänner, kommer på sitt igenkännbara lekfulla manér att bjuda på sång, dans och populärvetenskaplig föreläsning i färgglada kostymer och masker. Med konstnärliga medel skapas en gemenskap där aktörer och publik länkas samman. Chetwynds arbete har förmågan att förföra och sprida positivism, samtidigt som en viss känsla av osäkerhet kan uppstå i de olika mötena. Här visar sig en förmåga att fånga livet som ett ibland irrationellt tillstånd och skapa någonting hoppingivande i vardagens drama.

Hitta hit

Fler utställningar på Moderna Museet Malmö

Fler utställningar

Jorun Burman Berg – DIS

Bernadottestipendiat

Jorun Burman Berg – DIS

 12 okt - 23 nov 2024

Konstakademien, Stockholm

Fler Gallerier/Museer i närheten