Gemla x Josef Frank




2 oktober 2024 - 1 december 2024

Gemla x Josef Frank

 30 september 2024

I samband med Svenskt Tenns 100 årsjubileum väljer Gemla att stolt skapa denna utställning. Här är utställningen som hyllar Josef Frank, Svenskt Tenn och det svenska hantverkskunnandet på Gemla. Utställningen skildrar hantverksprocessen, där material, komponenter, ritningar och verktyg illustrerar Gemlas hantverk av Josef Franks formgivning. Från planka till färdig produkt. Svenskt Tenns samarbete med Gemla är ingen tillfällighet. Företaget har en uttalad målsättning att värna om svenskt hantverk och produktion.

Mikael Beckman har kurerat utställningen som pågår från den 3:e oktober till den 1:a december.

Om Josef Frank
Josef Frank växte upp i Wien och började samarbeta med Svenskt Tenn redan 1932. Han tilltalades av ett friare, mer konstnärligt präglat stilideal och utvecklade en egen typ av modernism där bekvämlighet, hemtrevnad och färgrikedom stod i centrum. Josef Frank räknas idag som en av modernismens frontfigurer och pionjärer, och som en av landets genom tiderna viktigaste formgivare.

Presentationer
Under utställningsperioden hålls en mängd olika visningar och presentationer som dyker ner på djupet om Josef Frank, hans stolar och Gemlas hantverksskicklighet. Klicka här för det fullständiga schemat med presentationer.

Hitta hit

Fler utställningar på Galleri Gemla

Fler utställningar

Fler Gallerier/Museer i närheten