MYCKET

Vi är rika som troll

28 september 2024 - 23 november 2024

MYCKET

 27 september 2024

Vad är skräp, och vad är skatter? Genom att använda sig "trollsyn" omdefinierar konst- design och arkitekturgruppen MYCKET vår syn på det som finns omkring oss.

"Har du hört sagan om trollen som i skymningen öppnar sina förgyllda salar i urberget, glittrande av ljus och skatter, berusning, pumpande musik och dansande gränsvarelser? Där en vilsen nattvandrare får sitt livs fest bortom byns gränser och vanor. Dock på bekostnad av att den blir bergtagen och aldrig riktigt passar in i människornas samhällssystem igen.

Vi i MYCKET har dansat i trollens salar och numera agerar vi som formskiftare. Vi försöker utveckla sätt att göra, bygga och leva som inte sker på bekostnad av den planet vi alla är en del av. Vi vänder oss till mer eller mindre förbisedda hantverk och material för att påminna oss om metoder som fallit i glömska och få fatt i det vi ännu inte vet. Vi försöker öka förståelsen för var olika material kommer från och skapa relationer till materialet istället för att använda det slentrianmässigt. Vi lånar från skogen, när vi brukat klart kan vi lägga tillbaka det igen. Skräp blir till skatter, blir till nytt liv. Kan vi skapa allt som behövs på samma sätt, genom att ”lånebruka”, inte förbruka? " /MYCKET (Mariana Alves Silva, Katarina Bonnevier och Thérèse Kristiansson)

MYCKET skapades 2012 av formgivarna, arkitekterna och konstnärerna Mariana Alves Silva, Dr. Katarina Bonnevier och Thérèse Kristiansson. MYCKET verkar utifrån en uppsättning interagerande perspektiv; queer, feminism, klass, antirasism, det mer-än-mänskliga. Deras konstnärliga forskningspraktik, som ofta sker tillsammans med andra i stora nätverk, har genererat en bredd av resultat med allt från storskaliga teaterproduktioner, permanenta offentliga utrymmen, konstverk och animation.

Hitta hit

Fler utställningar på Katrineholms Konsthall

Fler utställningar

Per Hammarström

Keramisk skulptur

 16 nov - 28 nov 2024

Galleri Killgissa, Stockholm

Fler Gallerier/Museer i närheten