RYMDPUNK

En nytolkning av den berömda eran från 50-talet, känd som "Atomic space age".

Utställningen är avslutad! 7 mars 2024 - 6 april 2024

RYMDPUNK

 14 februari 2024

Charlie Malmqvist skapar objekt med marmor, collage och optiska 3D-illusioner, vilket ger besökaren en varierad samling av tavlor med lustfyllda motiv som präglat vår tid.

Utställningen RymdPunk tar sin startpunkt i internets värld och presenterar ett perspektiv på användningen av material och form.

Med en nytolkning av den berömda eran från 50-talet, känd som "Atomic space age", tar konstnären oss med på en resa genom internets inflytande och dess tidiga formspråk tolkat i andra material. Genom att kombinera konst och teknologi skapar Malmqvist en dialog mellan det förflutna och nutiden. Som åskådare upplever man kreativitet och innovation när man tar del av dessa verk, som inte bara fångar essensen av internet-estetik från 90-talet utan också belyser de eviga teman som genomsyrar konsten.

Charlie Malmqvists verk erbjuder en att reflektera över vår samtid och dess koppling till historiska epoker.

Charlie Malmqvist (född 1990) aka. Achtung är en Stockholmsbaserad autodidakt konstnär. Han har dedikerat de senaste fem åren till att utforska och uttrycka sig genom olika material, med särskilt fokus på ljus och koncept.
Inspirerad av internet-estetik från 90-talet har Malmqvist skapat verk som inte bara fångar ögat utan också ger betraktaren en känsla av nostalgi. Hans verk har inte bara blivit omtyckta på hemmaplan utan har även sålts i Europa och USA, och hans ljusinstallationer samt skulpturer har varit stor del av flera festivaler och klubbar. 

Hitta hit

Fler utställningar på Way Gallery

Fler utställningar

Världens spel

A World of Games

Game on! En utställning om spel och spelande genom tiderna. Här möter 4 000 år gamla brädspel dagens spelkultur och s...

 1 apr - 18 aug 2024

Världskulturmuseet, Göteborg

von Echstedtska gården

Västra Smedbyn, Kila i Värmland

von Echstedtska gården byggdes mellan åren 1762–1764 och har på utsidan en nästan karolinsk prägel; den strama låga m...

 26 maj - 15 sep 2024

Värmlands Museum, Karlstad

OLOF MARSA

Skulptur med spår av ett samiskt arv

 23 mar - 26 maj 2024

Dalslands Konstmu..., Åsensbruk

Fler Gallerier/Museer i närheten