Dunkers Kulturhus

Dunkers Kulturhus

/media/eclokwsv/dunkers_1459_10_3-1250x375.jpg

 

Dunkers kulturhus är en mötesplats för helsingborgare och ett attraktivt besöksmål för konst- och kulturintresserade i Öresundsregionen och Sverige.

Över 3 000 kvadratmeter av Dunkers kulturhus utgör utställningsyta. Varje år öppnar vi ett tiotal nya utställningar av hög internationell klass. Vi gestaltar historia och samtid, vi blandar olika konstformer och rör oss över konstarterna med en ambition att hela tiden visualisera angelägna berättelser. Just nu visas flera utställningar i våra fem utställningshallar.

Dunkers kulturhus verksamhet berör, förändrar och sätter dina tankar i omlopp. Här är kultur i fokus vilket innebär att du kan uppleva både historik och samtida konst, scenkonst av olika slag, samtal och debatt om stort och smått. Hos oss kan du ta del av olika konstnärliga uttryck och genrer i våra utställningshallar och Helsingborgs kulturarv och historia i våra lokalhistoriska utställningar. Du kan skapa själv och förkovra dig genom bild, musik eller andra media – ung som äldre. För dig som bara vill ta en fika eller äta en god lunch med utsikt över sundet är också det en möjlighet. Kort sagt – här är det alltid nära till en upplevelse.

Torsdagskvällarna är lite extra speciella på Dunkers kulturhus. Då har nämligen utställningarna öppet ända fram till klockan 20.00. På vår hemsida kan du se våra aktuella utställningar och även vilka arrangemang som inträffar under torsdagskvällarna.

DunkersKulturhus.se

Hitta hit

Aktuella utställningar

CUT THE CAKE, ARVIDA BYSTRÖM

CUT THE CAKE utgör Arvida Byströms första stora soloutställning på en svensk institution och utställningen utforskar den…

 4 apr - 4 aug 2024

Dunkers Kulturhus, Helsingborg

DE ANDRA - JULIA LINDEMALM

I Julia Lindemalms bildvärld är djuren i fokus. Genom sina möten med djur riktar hon blicken mot människan och vårt förh…

 10 feb - 27 okt 2024

Dunkers Kulturhus, Helsingborg