Rian Designmuseum

/media/1ebdojky/rian.jpg

Rian är mer än ett vanligt museum. Verksamheten omfattar design, kulturhistoria och offentlig konst i Falkenbergs kommun. Museet fungerar som en mötesplats som för samman perspektiv och metoder från olika områden. Rian visar tillfälliga utställningar, förvaltar kulturhistoriska samlingar och miljöer samt ansvarar för konsten i kommunens offentliga rum.

Med gränsöverskridande arbetsmetoder vill Rian skapa upplevelser som berör och stannar kvar. Att både vårda och utveckla – och föra samman historien med samtiden – är en hjärtefråga för Rian.

Rian vill stimulera nyfikenhet, kreativitet och kunskapsbyggande. I våra verksamheter arbetar vi för att skapa tillgängliga och inkluderande mötesplatser för alla. Välkommen att upptäcka allt som ryms inom Rian!

 

Entré
Dagsbiljett – 50 kr
Årskort – 90 kr 
Fri entré under 19 år

Det är kostnadsfritt att besöka museets entréplan. Här finns Rians butik, Råttan Rias hörna, tidskriftshörnan, Projektrummet samt Baraye Coffee.

Sedan hösten 2023 heter museicaféet Baraye och drivs av Mitra Roshanian. Här serveras kvalitetskaffe i flera olika former liksom smörgåsar och läckra bakverk. Det är möjligt att förboka lunch och fika för större sällskap. Se: barayecoffee.com/.com för mer information.

 

Hitta hit

Aktuella utställningar

Reform Design Lab

I en designstudio utanför Varberg arbetar Reform Design Lab med att utveckla möbler och inredning med så litet klimatav…

 25 maj - 25 aug 2024

Rian Designmuseum, Falkenberg

Törngrens krukmakeri

I många svenska hem finns keramik från Törngrens krukmakeri, verkstaden i Falkenberg som startade sin tillverkning 1789…

 25 maj - 24 nov 2024

Rian Designmuseum, Falkenberg

Gunila Axén

Mode, mönster och vattenslangar

Att beskriva Gunila Axén (f. 1941) som ett stycke svensk designhistoria är ingen överdrift. I över 60 år har hon varit v…

 25 maj - 25 aug 2024

Rian Designmuseum, Falkenberg