Thielska Galleriet

Thielska Galleriet

/media/ivtb3urx/foto_thielska-blommande-syrentra-d_980.jpg

 

Det tidigare privatpalatset skapades för bankiren och konstmecenaten Ernest Thiels och hans hustru Signe Maria Thiels enastående samling av nordisk konst från sekelskiftet 1900. Byggnaden ritades av arkitekten Ferdinand Boberg och stod klart 1907. Galleriet var familjen Thiels hem fram till 1924 och är i stort sett bevarat i sitt ursprungliga skick med originalinredningar från tiden.

Konstsamlingen består främst av välkända nordiska konstnärer som Carl Larsson, Edvard Munch, Eugène Jansson och Bruno Liljefors. I den lummiga parken som omger galleriet finns skulpturer av bland andra Gustav Vigeland och Auguste Rodin. Tillfälliga utställningar – ofta med anknytning till samlingarna – arrangeras regelbundet liksom aktiviteter och evenemang där konst, musik och litteratur får mötas. Produkterna i museishopen är inspirerade av miljön, samlingarna och de tillfälliga utställningarna. 

Café Monika Ahlberg serverar goda luncher och hembakat året runt.

 


Matsalen på Thielska Galleriet

Hitta hit

Aktuella utställningar

Visioner. Katarina Löfström

Katarina Löfströms videokonst och skulpturala installationer befinner sig långt från det talade och skrivna ordet.

 25 maj - 20 okt 2024

Thielska Galleriet, Stockholm

Ett nytt ljus. Stefan johansson

Trettio år har gått sedan konstnären senast ägnades en stor separatutställning i Stockholm. Utställningen på Thielska G…

 23 mar - 1 sep 2024

Thielska Galleriet, Stockholm