Wetterling Gallery

Wetterling Gallery

/media/kcpleb4y/e61d2701c43b6adfb99a5f591096c828.jpeg

Wetterling Gallery är ett av de ledande gallerierna för samtidskonst i Skandinavien, och visar ett dynamiskt program av såväl internationellt hyllade konstnärer som unga, upcoming konstnärer från Sverige. Genom att ge en unik och lekfull ingång till konstvärlden står Wetterling Gallery för kvalitet och relevans. Vårt mål är att göra konst tillgänglig för en nyfiken publik.

Grundat 1978, ser vi oss själva som en långsiktig partner för konstnärer, samlare, institutioner och besökare. Galleriet spelar en betydande roll för utvecklingen av såväl den lokala som internationella konstscenen. Med en historia av att föra internationella konstnärer som Robert Rauschenberg, James Rosenquist och Frank Stella till Sverige gör vi idag det omvända och presenterar våra svenska konstnärer för den internationella konstscenen. Galleriet ger en plattform för dialog och möten mellan olika konstnärliga uttrycksformer och människor.

Wetterling Gallery arrangerar cirka sex utställningar årligen i vår huvudlokal i Stockholm. Under 2015 invigde vi vårt projektutrymme, vilket gjorde att galleriprogrammet blev mer dynamiskt. 2020 öppnade vi upp ett showroom och en lounge i galleriet där konst från våra samlare regelbundet ställs ut i en avslappnad miljö. Wetterling Gallery har även ett showroom beläget i Göteborg, där ett kurerat urval av våra kollektioner visas regelbundet.

Förutom utställningarna på galleriet deltar vi i konstmässor runt om i världen och producerar konstböcker och kataloger, ofta i samband med våra pågående utställningar. För att leva upp till vårt motto att vara ett tillgängligt galleri för en nyfiken publik gick vi nyligen live med en webbutik där du kan köpa konstverk i upplaga.

Observera att vårt utställningsprogram undersöks och utvecklas i god tid, och vi kan inte acceptera oönskade tillvägagångssätt för möten, utställningar eller projekt.

Hitta hit

Aktuella utställningar

GROUP EXHIBITION

Wetterling Gallery is proud to present a group exhibition at Wetterling Gallery Stockholm and a solo exhibition by Malin…

 21 jan - 25 feb 2023

Wetterling Gallery, Stockholm

Malin Molin's Bliss Point

Solo utställning i projekt rummet

Malin Molin (b. 1989, Gothenburg, Sweden) lives and works in Stockholm.

 21 jan - 26 feb 2023

Wetterling Gallery, Stockholm