Camilla Carp

/media/ns1njro2/camilla-carp-tiptoe-meshsculpture.jpg

I sin strävan efter närvaro skapar hon en känsla av rörelse.

 

Camilla fascinerades av ståltrådnätets möjligheter redan på 80-talet när hon gick på en konstskola och stötte på materialet för första gången. Och så småningom startade hon ett eget företag som formgivare och skulptör.

I hennes sensuella nätskulpturer är grundtonen rörelse med ömhet och kärlek där kontrasten mellan det kalla ståltrådsnätet och den mjuka formen som finns i människokroppen ger hennes skulpturer en speciell spänning. Torsos i olika "former" - smala, runda, gamla, unga - alla blir vackra när formen får tala och inte idealen.

Att göra porträtt är hennes specialitet. Helst någons kropp, vilande eller i rörelse. Det blir ett porträtt som har värde för andra också.

Hon tycker om att experimentera med olika material för att hitta nytt möjligheter och har bland annat arbetat med att bädda in sina metallskulpturer i glas tillsammans med glaskonstnären Ebba von Wachenfeldt.

Skulptur är ofta en stel ögonblicksbild, varför Camilla undersöker hur den kan fås att kännas mer närvarande och levande. Camilla skapar därför en känsla av rörelse i sina skulpturer. Och bara genom genomskinligheten i ståltrådnätet upplevs en djupare dimension. Även det outtalade kroppsspråket kommer till uttryck genom den nakna kroppen.

Vill du se vad hon gör just nu, följ henne på instagram.com/camilla.carp/, mer info på carp.se

 

Affordable Art Fair  •  Berlin  •  11-14 april

Genom Galleri Lorentzon har jag nöjet att delta med mina skulpturer på Affordable Art Fair i Berlin 11-14 april. Välkommen!

Through Galleri Lorentzon I have the pleasure of participating with my sculptures at the Affordable Art Fair in Berlin 11-14 april. Welcome!

 

Beställ via ateljén i Stockholm

Beställ efter egna mått och önskemål av motiv. Eller varför inte ett porträtt? Inte nödvändigtvis huvud. Gärna en gravid putande mage. Eller ett ammande barn. Kanske någon kropp, vilande eller i rörelse. Alla blir vackra i Camilla Carps skulpturer. För det tredimensionella ger ett djupare intryck. Inte bara yta, som man kan tro, utan en känsla. Det är ju bokstavligen något att ta på. Därför berör skulpturen flera sinnen. Våga känna!

ÖPPETTIDER
Ons-tor    12-18
Fre-lör     12-16

Hitta hit