Catharina Bauer

/media/rlgnh0sw/m-lar-stor-duk_orig.jpg

Att måla är mitt självklara uttrycksmedel, och några av dygnets bä​​sta timmar är i min ateljé på Överby Gård under processerna med mina dukar - normalt två eller fler på gång samtidigt.

Jag utforskar mina inre landskap – ofta ganska abstrakt, men ibland dyker även mer figurativa inslag upp. Är road av miljöer, både interiörer och exteriörer, konstruerade och naturliga, och jag ”bygger bild” på ett nästan arkitektoniskt vis, med öppningar i bildrummet och grafiska element, ofta i en rik kolorit.

Mina första år bodde jag i södra Lappland (född Wikbro) och har även samiskt påbrå, och med tiden har jag insett att det färgat mig mer än trott. Det finns en rastlöshet, en färgskala och en längtan.

Har deltagit i diverse separat-, grupp- och jurybedömda utställningar och är offentligt representerad på Elite Adlon Hotel i Stockholm, CEREB, Sophiahemmet, Röda korsets sjukhus och Ersta hospice.

Förutom det egna måleriet håller jag kurser och tar pedagogiska, dekormålnings- och inredningsuppdrag i offentliga och privata miljöer.

Är medlem i konstnärsföreningen Överbygruppen, BUS, Svenska Konstnärernas Förening, Roslagens konstnärsgille, SvK.

Finns representerad på Artely Market, Konst.se, Ekströms konst, Västerås, Galleri Fiskhuset, Nyköping samt på Överby Gård konstcentrum, Sollentuna.

Hitta hit