Louise Hävre

/media/o3dlhrnv/comprimise-50x70cm_1220.jpg

Född 1962 i Risinge i norra Östergötland, uppvuxen utanför Falkenberg. När min bror dog lämnade han en pensel och gåvan att måla till mig. Han var inte någon känd konstnär men hade talang. Jag började måla mig ur sorgen och jag kände tydligt att jag ville, och förhoppningsvis kunnat, dela med mig till människor som har det svårt.

Jag målar mestadels i olja och akryl i min ateljé på norra Öland. Jag jobbar mycket med känslan och låter bilden växa fram genom att måla lager på lager och tar tillvara bilden som tonar fram i målningen. Syftet med min konst är att nå ut och förmedla framför allt harmoni och glädje. Min förhoppning är att betraktaren ska kunna göra en resa in i bilden och kunna se genom sin egen fantasi vad som händer i bilden. Jag önskar också att betraktaren ska uppleva en spänning så som en hemlighet i verkligheten.

Från de som betraktat mina målningar har det uttryckts som att de förflyttar sig mellan kvantfysikens lilla värld och det stora universum.

Jag fokuserar på delar som lyfter fram budskapet och tonar ner det andra. Min konst är mer abstrakt expressionistisk, mer föreställande än vad abstrakt konst brukar vara. Det är svårt att hitta konstnärer som målar i denna genre. Idag har jag även lagt till att måla på blad från bananträd som tibetanska munkar har trampat på under tre år för att få ett papyrusblad. Det blir mycket liv i dessa målningar då strukturen är lite ojämn.

Hitta hit

Galleri Stenhallen

Louise Hävre

Sommarsalongen 28 juli - 10 augusti Storgatan 9 Borgholm

 6 jun - 1 okt 2023

Louise Hävre, Löttorp

Norra Ölands Konstrunda (1)

Louise Hävre

Välkommen till Den lilla ateljén med det stora hjärtat. Hallnäsgatan 168 Öppet 11 - 17

 18 maj - 21 maj 2023

Louise Hävre, Löttorp

Drottning Victorias Hotell och Vilohem

Louise Hävre

Här kan man se några av mina målningar i en härlig 1800-talsmiljö

 28 apr - 1 okt 2023

Louise Hävre, Löttorp

Solliden Kaffetorpet Borgholm

Louise Hävre

Här kan ni se några av mina mindre målningar i en pittoresk 1800-talsmiljö. öppet 11 - 17

 10 maj - 1 okt 2023

Louise Hävre, Löttorp

Öland spirar

Louise Hävre

Välkommen till den lilla ateljén med det stora hjärtat och galleriet. öppet 11 - 17

 12 maj - 14 maj 2023

Louise Hävre, Löttorp