Maria Blombärg

/media/mnwg3p5o/atelje_c.jpg

Min syssla involverar geometriska figurer såsom romber, kvadrater, trianglar och rektanglar, men inte cirklar. Dessa former skapas genom att kombinera olika färger och mönster på små tygbitar. Vissa av mina kreationer hålls samman endast av knappnålar, medan andra är noggrant sömmade med maskin.

Skapande med känslan som drivkraft

Min inspiration kommer från den inre frid och glädje jag känner när jag stöter på något som verkligen berör mig. Jag känner mig nästan sammanlänkad med motivet, som om jag är en del av det.

Först börjar jag med att skissa motivet med en blyertspenna och papper, på ett enkelt och grundläggande sätt. Ibland behöver jag inte fördjupa mig särskilt mycket om jag redan har en stark känsla för formen. Men om det är ett nytt objekt, som till exempel en allé med kastanjeträd eller något annat växtslag, strävar jag efter att fånga dess unika karaktär. Jag vill undvika att kastanjeträden liknar björkar, för varje trädart har sin specifika utstrålning. Att identifiera och återge det som är karakteristiskt för varje art är avgörande. Det innebär att varje skiss egentligen är en studie av arten och inte en fullständig representation av till exempel en kastanjeallé.

När det kommer till naturmotiv föredrar jag att göra mina skisser utomhus för att fånga den verkliga atmosfären och energin från omgivningen.

Skola:
Advertising Stockholm Sweden
Art and Design Waschington University USA
Handicraft art YKS Orebro Sweden
Art and Industriel design school Goutenburg Sweden

Medlem av:
KRO, KC syd, OSKG, KEU-Projekt

Hitta hit