Mikael Altersten

/media/enklhrqb/interior-with-round-window-and-winter-views-4.jpg

Redan 1997 gick Mikael Altersten sin första konstnärliga utbildning på anrika Kyrkeruds Folkhögskola. År 2000 gick han sin andra kreativa utbildning i Norge. Genom åren har han utforskat många olika grenar på konstens träd. Den röda tråden i Mikaels konstnärskap har alltid varit måleri i olika former. Men även poesi, fotografi, performance och kulturell projektledning har varit viktiga inslag i hans konstnärliga bana.

Mikael har haft över 50 utställningar, huvudsakligen i Sverige men även i Frankrike, England, USA och Norge. Hans konst har sålts till över 10 länder och hänger även hos samlare, företag och stiftelser i olika delar av Sverige. Mikaels målsättning är att konstant utveckla sitt skapande konceptuellt och tekniskt inom ramen för hans konstnärliga språk.

Mikaels egna ord om konsten: “Mitt i allt finns konstnären med sin skapandeprocess, och betraktaren med sin upplevelseprocess. Konstnären har ofta en komplex, mångfacetterad inre komposition som ska processas tills den består av fysiska objekt. Dessa objekt möter sedan betraktaren, vars process inte längre ligger under konstnärens kontroll. Det är något av det vackraste med konsten enligt mig”.

Hitta hit