Banksys nya konstverk flyttas till nöjesparkSpara som favorit

 22 februari 2023

Den anonyma gatukonstnären Banksys nya verk ”Valentine’s day mascara” dök upp på alla hjärtans dag i den brittiska staden Margate. Nu ska den flyttas till stadens nöjespark Dreamland, rapporterar brittiska medier.

Verket består av en muralmålning av en kvinna i 50-talsstil och ett par mansben som sticker upp ur en riktig frys. Frysen har av säkerhetsskäl redan flyttats flera gånger sedan konstverket dök upp – både av kommunen och ett konstgalleri. Men nu tycks man alltså ha enats om en plats där allmänheten kan beskåda verket.

Väggmålningen av Banksy skapade en hel del uppmärksamhet i den lilla staden Margate när den helt plötsligt fanns på plats.

- Alla här är väldigt uppspelta och stolta över att Banksy valde just oss för uppförande av sitt senaste konstverk, Eddie Kemsley, CEO of Dreamland Margate till BBC. 

- Döm om min förvåning när jag helt plötsligt får ett telefonsamtal om vi på Dreamland kunde härbärgera väggmålningen hos oss. 

Dreamland Margate har fått rätten att under en kommande 12-månadres period visa konstverket, där nuvarande ägaren av väggmålningen (väggen) hoppas att pengar ska gå till en lokal förening, Oasis, i sitt arbete med att stödja kvinnor som misshandlats i hemmet.    

Banksy, Valentine day mascara, Margate 2023