Man fast i konstverk

En kanadensisk man på äventyrsjakt fick ett lite större äventyr än han hade hoppats på när han trillade ner och fastnade inuti skulpturen ”Talus dome”, ett välkänt offentligt konstverk i Edmonton, Kanada


Spara som favorit

 18 april 2023

En kanadensisk man på äventyrsjakt fick ett lite större äventyr än han hade hoppats på när han trillade ner och fastnade inuti skulpturen ”Talus dome”, ett välkänt offentligt konstverk i Edmonton, Kanada.

En 26-årig man fick syn på konstverket Talus Dome och beslutade sig för att klättra upp på det. 

– Jag ville bara ut på ett äventyr och jag klättrade upp dit och det slutade med att jag halkade och ramlade igenom, sa han till CTV News efter händelsen.

Händelsen bevittnades av Edmonton-bon Connor Schwindt som var ute och joggade. 

– Det var som att se en mus falla ner i en hink. Han sprang runt där inne och började blir rädd att han inte skulle kunna ta sig ut, berättade han för CBC.

5000 dollar i böter

Räddningstjänsten fick skära sig in i skulpturen, och montera loss en av de drygt 1000 silverfärgade bollarna som verket består av, för att frigöra den instängda mannen.

Skulpturen från 2011 är ett verk av Ball-Nogues Studio och är en del av Edmontons offentliga konstsamling. Konstverket skiftar färg med årstiderna och är tänkt att påminna om de stenhögar och snödrivor som ligger längs flodbädden. Den är avsiktligt utformad med ett hålrum i mitten för att betraktaren ska kunna fullborda formen genom sin fantasi, samtidigt som det är möjligt att se igenom högen av bollar. 

Detta hålrum visade sig vara alltför lockande för mannen som alltså trillade ner i skulpturen. För detta tilltag ska han nu betala 5000 kanandensiska dollar i böter. Källa/ SVT