Skulptur av Jeff Koons krossdes på konstmässaSpara som favorit

 22 februari 2023

Jeff Koons-skulptur vältes och krossades av misstag på konstmässa.
En kvinna har av misstag råkat välta en av konstnären Jeff Koons berömda ballonghundar, rapporterar AFP. Den metalliskt blå skulpturen, som var värderad till 42 000 dollar, motsvarande 438 698 svenska kronor, krossades mot golvet.

Händelsen inträffade på konstmässan Art Wynwood i amerikanska Miami under en visning med specialinbjudna gäster. Vissa besökare ska först ha uppfattat olyckan som del av ett performanceverk men det har sedan bekräftats att det var en olycka.

– Jag såg en kvinna som knackade på skulpturen, och sedan föll den ner och krossades i tusen bitar, säger konstnären Stephen Gamson, i en intervju med Fox News.

Benedicte Caluch, en konstrådgivare på Bel-Air Fine Art, som sponsrade Koons verk, berättade senare för Miami Herald att kvinnan inte hade sönder skulpturen med flit, och att försäkringen skulle täcka olyckan.

Vem vet, kanske kommer skärvorna ställas ut som ett eget konstverk? 

Jeff Koons är en amerikansk konstnär som ofta inspireras av vardagliga föremål. Hans ballonghundar varierar i storlek, från 30 centimeter till tre meter, och kommer i olika färger. Foto: TT