Hej Havet!

1 juli 2023 - 1 juli 2025

Hej Havet!

 15 maj 2023

Bohusläns museum välkomnar alla besökare med lekfullt sinne till vår nya familjeutställning Hej Havet! Utställningen passar särskilt bra för barn upp till 6 år.

Hej Havet! Är Bohusläns museums nya familjeutställning

Hur många kan få plats i en sillburk? Prova själv. Lägg in dig med en fisk eller två. Styr sedan kosan mot vilket hav du vill. Längst ut vid stranden står en trut och hälsar dig välkommen eller vinkar farväl till den som seglar vidare. Under bryggan finns ett skaldjursgarage där besökare kan parkera krabbor och humrar på hjul. I Hej Havet! kan du genom lek och upplevelser upptäcka folktro, mareld, strandskator och tång. Här kan du hitta inspiration för att sedan ge dig ut och möta havet där ute på egen hand. Välkommen in! Och hitta ut!

Om Hej Havet!

”Ju mer vi kan fokusera på förundran över vårt universum,
desto mindre smak får vi för dess förstörelse”. Rachel Carson, Marinbiolog

Hej Havet! är producerad utifrån kunskapen om hur barn utforskar sin omgivning genom lek. Den är del i museets satsning att vara en mötesplats som särskilt välkomnar barn och unga besökare. Beroende på ålder och förkunskap upplever besökarna utställningen olika. Hej Havet! uppmuntrar till många återbesök. Allt är inte sagt och sett efter ett första besök.

Hitta hit

Fler utställningar på Bohusläns Museum

Fler utställningar

Glitch

Katja Pettersson

En separatutställning med konstnären Katja Pettersson, en av grundarna till designgruppen Front.

 19 apr - 1 sep 2024

Värmlands Museum, Karlstad

Fler Gallerier/Museer i närheten