Solid Ground

Andreas Glad - målningar och modeller

20 april 2024 - 15 september 2024

Solid Ground

 09 januari 2024

Andreas Glads måleri utgår ofta från detaljrikt uppbyggda modeller av olika miljöer. Med stor omsorg avbildar han dessa folktomma miniatyrvärldar med hisnande exakthet.

Andreas Glads bildvärld kan framstå som både fascinerande och ödesmättad.

Avfolkade platser i ett skoningslöst ljus, återgivna med knivskarp precision. Är det världen efter katastrofen vi bevittnar? Strandvillor, vägar och pooler står som monument över människans storslagna men ödesdigra drömmar.
Målningarna öppnar för frågor om människans plats och påverkan på sin omvärld. Men i den omsorgsfulla tekniken och arbetsprocessen bakom verken vilar också något hoppfullt. Trädkojan är ett motiv som Andreas Glad återvänder till. Kanske är det just i kreativiteten och leken som vår räddning finns? Kojan som en utpost – ett gömsle varifrån vi kan blicka ut och drömma andra sorters drömmar.

Andreas Glad (född 1976) är uppvuxen i Linköping men sedan 2009 boende och verksam i Malmö. Han är utbildad vid Bergen Academy of Art, Norge.

Utställningen visar målningar och modeller från perioden 2007–2024 och ger en fullödig presentation av Andreas Glads konstnärskap.


Riverbank, modell av Andreas Glad, Sörmlands museum

 

Service

  • Kafé
  • Restaurang

Hitta hit

Fler utställningar på Sörmlands museum

Fler utställningar

Reform Design Lab

I en designstudio utanför Varberg arbetar Reform Design Lab med att utveckla möbler och inredning med så litet klima...

 25 maj - 25 aug 2024

Rian Designmuseum, Falkenberg

Fler Gallerier/Museer i närheten