Anslagets Konst

6 december 2024 - 4 maj 2025

Anslagets Konst

 19 april 2024

Anslagets Konst är en grupputställning som tar oss med bakom kulisserna och blottlägger hur en utställning egentligen kommer till

Utställningen utforskar curatorns roll – den som organiserar och orkestrerar en utställning genom till exempel titlar, verk, publikationer och program. Genom tio olika curatoriska grepp undersöker Anslagets Konst hur mötet mellan konst och publik påverkas av de vägar, eller anslag, som curatorer i olika tider valt att ta.

Anslagets Konst aktiveras även i samarbete med Lilith Performance Studio, där ett av utställningens teman kommer tolkas i ett samarbete mellan Jacob Fabricius och konstnärsduon LILITH med inbjudna konstnärer.

Medverkande konstnärer är bland annat Andrea Fraser, Eva Grubinger, Ryan Gander, Michala Paludan, Claudia Martinez Garay, Henrik Olesen och Christian Boltanski

Hitta hit

Fler utställningar på Malmö Konstmuseum

Fler utställningar

Fler Gallerier/Museer i närheten