Artipelag

Artipelag

/media/jztp1sef/2013-08-03-flyg-g-vii-artipelag-009.jpg

Artipelag är en världsunik mötesplats för konst, arkitektur, design, evenemang och förstklassig mat – vackert belägen invid Baggensfjärden på Värmdö, endast 30 minuter från Stockholm city.

 

Namnet Artipelag är en sammanslagning av Art (konst), Activities (aktiviteter) och Archipelago (skärgård). Det säger en del om vad vi kan erbjuda, men långtifrån allt. Vår avsikt har varit att skapa ett utflyktsmål på hög internationell nivå – med gränsöverskridande konstutställningar, inspirerande aktiviteter och god mat.

 

Här på drygt 10 000 m2 ryms ett stort konstmuseum och en butik med egna designprodukter. Här reser sig vår Artbox – en väldig event-, inspelnings- och evenemangslokal med tillhörande artistutrymmen. Här finns aktivitetsutrymmen för barn och ungdomar, konferensrum i olika storlekar och två restauranger – båda med uteservering och storslagen havsutsikt.

 

Redan år 2000 fick Björn Jakobson, grundare av det välkända företaget BabyBjörn, idén att skapa en vacker byggnad för konst- och kulturupplevelser någonstans i Stockholms skärgård. Kanske såg Björn det som ett sätt att efter många framgångsrika år inom svenskt näringsliv manifestera sitt eget stora naturintresse – i kombination med hustrun Lillemors bakgrund inom konst och design.

 

Kanske ville Lillemor och Björn återgälda något av allt det de under ett långt liv i skärgården med otaliga seglatser och skridskoturer hade fått uppleva. Hursomhelst kan alla nu få njuta resultatet av deras visioner på det undersköna Hålludden vid Baggensfjärden i Värmdö kommun.

Hitta hit

Aktuella utställningar

Imagine Van Gogh

Immersiv konstupplevelse i Artboxen

Välkommen in i van Goghs fantastiska värld. Låt dig översköljas av de berömda konstverken som projiceras på väggar, golv…

 29 jun - 13 okt 2024

Artipelag, Gustavsberg

I Follow the Sun Solrosor i konsten 1889-2024

I konsthistoriens flora är det få växter som kan mäta sig med solrosen, som är ett av de främsta blomstermotiven. Men öv…

 29 jun - 5 jan 2025

Artipelag, Gustavsberg