Astrid Sylwan skapar konst åt Majblomman

Astrid Sylwan skapar konst åt Majblomman

Spara som favorit

 26 april 2023

Konstnären Astrid Sylwan har skräddarsytt ett konstverk åt Majblommans Riksförbund för att bidra till organisationens ändamål: att motverka barnfattigdomen i Sverige.

Samarbetet med Astrid Sylwan och Ateljé Larsen innebär ett helt nytt sätt för Majblomman att samla in pengar på. För första gången kan man få tillgång till Majblommans konst hemma. Astrid har skräddarsytt ett konstverk åt Majblommans Riksförbund för att bidra till organisationens ändamål: att motverka barnfattigdomen i Sverige. Med ”Tupelo Honey”. återupptas en tradition som startade år 1912, då Carl Larsson blev den första av många konstnärer som gjort insatser för Majblomman.

- Majblomman har funnits med mig sedan jag var liten. Jag är så glad över att ha fått frågan, och över att konstnärskåren har ställt upp genom åren. Det visar också på att det finns den här längtan att få hjälpa till. Barnen är ju allas vår angelägenhet, säger Astrid Sylwan.

Astrid Sylwan i Ateljé Larsen med skapande av Tupelo Honey. Foto Åsa Sjöström.

2023 års Majblomma har 12-åriga Elsa Schymberg från Karlstad skapat. Årets blomma är grön och blå med en orange prick i mitten.

Hon har döpt årets majblomma till Fred på jorden. Tanken bakom färgerna är lika allvarlig som aktuell. Såhär förklarar Elsa själv hur han tänkte när hon designade blomman:

– Jag ville att majblomman skulle påminna om jordklotet. Det blå är havet, det gröna är skogen och det gula alla ställen där det är krig. Jag tror det är något många barn tänker på just nu, säger Elsa.

 

Årets konstverk Tupelo Honey av Astrid Sylwan beställs bäst via Majblommans egen sajt

”Tupelo Honey ” finns i en exklusiv upplaga om 75 tryck, och säljs endast via formuläret nedan. Priset är 5000 kronor styck. 

Pris
5 000 kronor

Mått
57 x 65 cm

Leverans
Bladet/bladen skickas som rekommenderad försändelse till önskad leveransadress.

Klicka här för att beställa >> 

OM ASTRID SYLWAN:

Astrid Sylwan har snabbt tagit en position som en av Sveriges mest framstående målare. Hon har tilldelats flera prestigefyllda stipendier, ställt ut i hela Norden, och hennes verk finns idag i samlingarna av bland annat Moderna museet, Statens konstråd och Malmö konstmuseum.