Katarina Norling

Drömmen i Tunis

Utställningen är avslutad! 12 november 2022 - 23 april 2023

Katarina Norling

 02 november 2022

Kärlek, sorg och längtan. Med sitt unika uttryck har Katarina Norling (1963-2019) en särskild position i svensk samtidskonst. Hennes verk rymmer de stora känslornas register i färger som rosa, orange och rött. Med material som snäckor, pärlor och tvålmassa bröt hon ny mark när hon slog igenom på 90-talet.

Under vintern presenterar Norrköpings Konstmuseum Katarina Norlings konstnärskap i utställningen "Drömmen i Tunis". Ett fyrtiotal skulpturer, målningar och objekt synliggör ett betydande konstnärskap där det till synes lekfulla kan bära spår av något förlorat.

Katarina Norling inspirerades i sitt konstnärskap av möten med människor och platser. Hon arbetade i olika format och material och förknippas även med skulpturer skapade för det offentliga rummet. Katarina Norlings många resor var en självklar del av hennes konstnärliga praktik.I "Drömmen i Tunis" kan resan ses som en metafor för sökandet efter identitet och ursprung.

Utställningen är producerad av Norrköpings Konstmuseum och curerad av Helena Scragg. Annika Öhrner, docent i konstvetenskap vid Södertörns högskola, är initiativtagare och rådgivare.

Katarina Norling, The Dream in Tunis

Bild: Katarina Norling, The Dream in Tunis, uå. Foto Mats Arvidsson

Hitta hit

Fler utställningar på Norrköpings Konstmuseum

Fler utställningar

Slöjdsalong Sörmland

Slöjdsalong Sörmland är en jurybedömd utställning i vilken 31 slöjdare i Sörmland visar ett 40-tal verk. Gemensamt fö...

 1 jun - 19 jan 2025

Sörmlands museum, Nyköping

Fler Gallerier/Museer i närheten