ELISABETH OHLSON – PORTRÄTT AV EN FOTOGRAF

16 maj 2024 - 6 oktober 2024

ELISABETH OHLSON – PORTRÄTT AV EN FOTOGRAF

 16 maj 2024

Vi har den äran att presentera fotografen Elisabeth Ohlson med samlingen ”Porträtt av en fotograf”, en av hennes hittills största utställningar med ett stort urval personliga porträtt från fotografens möten med kända och okända människor. Utställningen är resultatet av ett envist och träget arbete under mer än 40 år.

"Ett porträtt är en port rätt in i en annan människa, en port som via blicken leder betraktaren rakt in i andra människors liv och erfarenheter. En port som öppnas för nya utsikter och lösningar bortom fördomar och vaneseende. Men ett porträtt är också en öppen port tillbaka till fotografen som genom sina konstnärliga val visar sitt eget ansikte – ett dubbelporträtt. Elisabeth Ohlson har gjort sig känd genom sin unika fotokonst som både provocerar och väcker empati. Med stort mod fortsätter hon utmana fördomar och förutfattade meningar och genom sitt porträtthantverk visar hon människan och var vi är placerade, genom historien och i vår samtid."/  Text: Galleri Carlson Starck

Service

  • Kafé

Hitta hit

Fler utställningar på Abecita Popkonst & Foto

Fler utställningar

Jag är min trädgård

temautställning

Medverkande konstnärer Helena Andreeff, Agneta Engström, Mats Pehrson, Eva Jacobson m.fl. urval och idé: Marita Jonsson

 27 apr - 15 sep 2024

Körsbärsgården, Burgsvik

Lars Tunbjörk

Lettland

Lars Tunbjörks okända fotografiska serie från Lettland lyfts nu fram i en utställning på Borås Konstmuseum.

 9 mar - 15 sep 2024

Borås Konstmuseum, Borås

Fler Gallerier/Museer i närheten