Borås Konstmuseum

Borås Konstmuseum

/media/x3wmiupx/anderssunna_lyxenavattsamsas_2021_2021_borasartbiennial2021_photohendrikzeitler_2_web.jpg

Borås Konstmuseum är känt för sina nationella och internationella utställningar och profilerar sig på områdena samtidskonst och rörlig bild. Museet äger och förvaltar en stor konstsamling som omfattar verk från tidigt 1900-tal till samtida konst.

Museet består av tre våningar uppdelade i flera utställningsytor. Här kan du ta del av aktuell samtidskonst, fördjupa dig i Lars Tunbjörks gedigna fotoarv och prova på eget skapande i museets ateljé.

Borås Konstmuseum ansvarar också för stadens offentliga konst och arrangerar sedan 2008 konstbiennalen Borås Art Biennial (tidigare Borås internationella skulpturbiennal).

Borås Konstmuseum har genom sitt mångåriga engagemang för film- och videokonst uppdrag från Västra Götalandsregionen att samla, vårda och visa rörlig bild. Ett uppdrag museet förvaltar genom att visa videokonst på museet och genom att ta aktiv del i den rörliga bildens utveckling och möjligheter på museiområdet.

Hitta hit

Aktuella utställningar

Borås Bright Art

Internationell ljuskonst

Borås Konstmuseum fokuserar på att utforska ljus- och projektionsbaserad konst i en stor utställning som visas i museet…

 28 okt - 26 feb 2023

Borås Konstmuseum, Borås

Daniel Nilsson

Årets Lars Tunbjörkpristagare

Juryns motivering: "Daniel Nilsson såg hur gränsen mellan arbetsliv och privatliv försvann och fångade tonsäkert hur d…

 11 nov - 26 feb 2023

Borås Konstmuseum, Borås

Förnimmelser av tid

Verk ur samlingen

I den här utställningen presenteras ett urval verk ur Konstmuseets samling. Det är ett utsnitt som spänner över en lång…

 14 maj - 26 feb 2023

Borås Konstmuseum, Borås