Glitch

Katja Pettersson

19 april 2024 - 1 september 2024

Glitch

 21 december 2023

En separatutställning med konstnären Katja Pettersson, en av grundarna till designgruppen Front.

Relationen mellan människa och natur är ett övergripande tema i hennes arbete. På senare tid har hon arbetat inom det konstnärliga fältet, med flera större utställningar och många offentliga gestaltningar. Hennes största publika verk är Stadsmuseet i Stockholm Pixlad vattenspegel 2019, Sfumato till Kirunas nya Kulturhus 2022 och just nu arbetar hon med en gestaltning till ett torg i Väddesta som ska vara klart 2024. Med Front gjorde hon många utforskande projekt, där flera föremål numera ingår i de permanenta samlingarna på MOMA i New York, Centre Pompidou i Paris och V&A i London. Hennes verk finns även representerade på Malmö konstmuseum och Nationalmuseum. År 2019 valdes hon in Kungliga konstakademien.

Hitta hit

Fler utställningar på Värmlands Museum

Fler utställningar

Isak Hall

Fatamorgana

Bror Hjorths Hus öppnar vårsäsongen med måleri av Isak Hall. ”Fatamorgana” innehåller ett tiotal målningar samt teckn...

 3 feb - 17 mar 2024

Bror Hjorths Hus, Uppsala

Fler Gallerier/Museer i närheten