Lin för livet

Torsby Finnskogscentrum

1 juni 2024 - 31 augusti 2024

Lin för livet

 20 maj 2024

Lin är en mångsidig växt med en fantastisk historia. Redan för 6 000 år sedan visste egyptierna hur linne blir till. I Sverige var linnet livsviktigt fram tills att bomullen introducerades. I dag är linet viktigt igen för att det är en fiber som vi kan odla och utvinna här, där vi är. Och vi kan göra det på ett hållbart sätt.

Lin för livet är en disktrasa som torkar köksbordet en regnig tisdagsmorgon. Det är en skjorta som du har på dig på jobbmötet. Lin för livet är handduken du sveper om dig efter ett dopp i havet, påslakanet i sängen, duken på födelsedagskalaset, det återanvändbara kaffefiltret, golvet du går på.  I utställningen finns lin samlat från hela Sverige, en inblick i det lin som finns i livet, för livet.  Lin för livet visas på Torsby Finnskogecentrum 1 juni till 18 augusti 2024 och är en vandringsutställning producerad av Sveriges hemslöjdskonsulenter/regionala utvecklare.

Hitta hit

Fler utställningar på Värmlands Museum

Fler utställningar

Come Nu Kom Now

Part 2

Vernissage 31 maj 16.00 - 20.00

 31 maj - 30 jun 2024

GALLERI Gemla, Stockholm

Tyra Kleen

Ständigt sökande

Norrköpings Konstmuseum presenterar i februari 2024 den omfattande utställningen "Tyra Kleen – Ständigt sökande". Tyr...

 10 feb - 29 sep 2024

Norrköpings Konst..., Norrköping

Tillsammans

Upptäck, lek och lär för hela familjen

 1 jan - 20 jan 2030

Världskulturmuseet, Göteborg

Emilia Snövit Kickic

Emilias konstnärliga resa började med skisser av hennes dagliga minnen. Hon övergick senare till akvarell- och akry...

 3 apr - 29 jun 2024

Ramhuset, Falun

Fler Gallerier/Museer i närheten