Ove Ottosson & Emelie Röndahl


1 april 2023 - 2 juni 2023

Ove Ottosson & Emelie Röndahl

De två halländska konstnärerna visar sina utställningar Människor och djur och Hair e’ vi i Kungsbacka konsthall. Konstnärernas utställningar är båda lite knasiga och innehåller mycket humor.

Ove Ottosson

Oves genre är art brut, ett drivet hantverk omsorgsfullt dolt i påträngande sofistikerad naivism. Ansikten som tittar rakt på oss, valhänta streck, stripigt hår, munnar som kniper. Allt är ”fel” men ändå så rätt, och mycket mer fascinerande än vad som kan beskrivas i ord. Och väldigt provokativt, eftersom det ställer vedertagna konstbegrepp på huvudet.

Emelie Röndahl

Emelie visar ryor med långa trådar som föreställer porträtt av sig själv och sina barn. Porträtten blir genom tekniken till anonyma håriga väsen med en ganska bedrövlig uppsyn. I en serie med handtryckta bilder syns porträtt av en ensam individ i närbild. Animationen No Hands visar en slingrande tråd som skapar en rya utan en synbar hand. Titeln tillsammans med verken ger associationer till det fluffiga, håriga och humoristiska i sammanhanget, samtidigt som det finns en tydlig sorgsenhet.


Verk av Ove Ottosson

Hitta hit

Fler utställningar på Kungsbacka konsthall

Fler utställningar

Lisa Larson

 22 apr - 5 nov 2023

Vandalorum, Värnamo

Årets svenska bilderbok

"Såret" av Emma AdBåge har utsetts till årets svenska bilderbok och belönats med den nationella utmärkelsen Snöbollen.

 26 maj - 22 okt 2023

Bildmuseet i Umeå, Umeå