Grupputställning

7 september 2024 - 20 oktober 2024

Grupputställning

 28 mars 2024

Lukas Cornix, Amund Öhrnell, Ruben Risholm, Carin Alegre Castegren

Lukas Cornix, (f. 1993) i Växjö, bor och arbetar i Malmö. De senaste två åren har hans måleri främst skett på papper. Det är gynnande då det passar hans praktik och process. Cornix arbetar väldigt snabbt och intuitivt. Men framförallt är det viktigt för hans undersökande av blandtekniker och de måleriska gesterna han söker. Måleriet Cornix söker äger rum utanför målningarna. Idéer som föds ur marginalerna. Fläckar och färgstänk som uppstår på ateljéväggar.

Amund Öhrnell, (f. 1995) arbetar med teckning, måleri, video och installation. I hans bildvärld återkommer skildringar av naturen och människans önskan att kapsla in och förstå den. Amund tog examen från konsthögskolan i Malmö år 2022 och lever och verkar för närvarande i Malmö.

Ruben Risholm (f. 1993) är skulptör och tecknare, med en masterexamen (2022) från konsthögskolan i Malmö samt studier vid bildkonstakademin i Helsingfors. Material som återkommer är trä och keramik. Hans konst handlar om kärlek, livet och döden.

Carin Alegre Castegren (f. 1999) går för närvarande på konsthögskolan i Malmö, där hon studerar sista året på sin masterutbildning. Hon arbetar med måleri och processen har en central roll i arbetet: själva sökandet efter former blir till en viktig del av motivet som gestaltas. På målningens yta syns flera lager av ändringar och motsättningar, det blir fragment som tillsammans skapar en enhetlig bild. Målningen blir därmed ett fönster in i en levande tankevärld i ständig förändring och sökande: en gestaltning av en kommunikation mellan en inre och yttre värld.


Amund Öhrnell


Lukas Cornix

Hitta hit

Fler utställningar på Pumphuset Konsthall

Fler utställningar

TUIJA LINDSTRÖM: LOVE & DEATH

Tuija Lindström (1950-2017) är en av Sveriges stora namn inom den fotografiska konsten. Hon flyttade till Sverige frå...

 15 mar - 28 jul 2024

Landskrona Foto, Landskrona

Fler Gallerier/Museer i närheten