CLARE STRAND – Selected Works, 2005-2022

Visas på Landskrona Museum

6 september 2024 - 3 november 2024

CLARE STRAND – Selected Works, 2005-2022

 27 september 2024

På Landskrona Museum presenterar vi en utställning med utvalda verk av Clare Strand som specialkurerats för Landskrona Foto Festival.

Under de senaste 25 åren har den brittiska konstnären Clare Strand etablerat sig inom samtidskonsten och gjort sig känd för sitt ofta okonventionella förhållningssätt till fotografin. Hon har arbetat med hittade bilder, kinetiska maskiner, webbprogram, nöjesfältsattraktioner och storskaliga målningar och kammarmusik. Hon förkastar ofta standardinställningarna för det fotografiska mediet och välkomnar istället och utan ursäkt ett subtilt, långsamt tillvägagångssätt. Hennes praktik är belägen någonstans mellan kontroll och en medveten acceptans av slumpen.

På Landskrona Museum presenterar vi en utställning med utvalda verk som specialkurerats för Landskrona Foto Festival. Strands verk har ställts ut runtom i världen, och hon fortsätter att vara en viktig röst i diskussionen om fotografins framtid. Vi bjuder in dig till en djupdykning i Clare Strands fängslande värld.

Clare Strand har ställt ut på platser som The Museum Folkwang; Centre Pompidou; Tate Storbritannien; Salzburg Museum of Modern Art och Victoria and Albert Museum. Hennes arbete finns i samlingar av MOMA; SFMoma; V&A-museet; Centre Pompidou och många fler.

Strand har producerat 4 publikationer hittills, inklusive Clare Strand Monograph publicerad av Steidl (2009), Skirts publicerade av GOST (2014) Girl Plays with Snake publicerade av MACK (2017) och Negatives for Fun with Clare Strand Photography publicerad av Multipress (2019) . Strand var en av de fyra nominerade till Deutsche Borse-priset (2020). Hon representeras för närvarande av Parrotta Contemporary Art, Köln/Bonn.

© Oskar Fäldt / Landskrona Stad

©  Landskrona Foto

Hitta hit

Fler utställningar på Landskrona Foto

Fler utställningar

Kivik Art Centre flyttar till Svabesholm

Den nya placeringar ger KAC möjligheter för att utvecklas.

I år flyttar Kivik Art Centre sin verksamhet till Svabesholms Kungsgård en kilometer söderut från den tidigare platse...

 30 jun - 31 okt 2024

Kivik Art Centre, Kivik

I måleriets sfär

Ståhl Collections fjärde utställning!

Det är en färgstark upplevelse som väntar besökarna. I utställningen bjuds på en blandning av tekniker och stilar så...

 31 aug - 14 jun 2025

Ståhl Collection, Norrköping

Fler Gallerier/Museer i närheten