LOUISIANA MUSEUM OF MODERN ART

/media/fawbjlb0/kim_3913-edit_980.jpg

Museet, som ligger på Nordsjälland med panoramautsikt över Öresund, erbjuder 6-10 utställningar varje år och innehåller en framstående konstsamling som är bland Skandinaviens största. Louisiana är också ett levande kulturcentrum med kvällar öppet tisdag-fredag ​​t.o.m 22 och ett rikt utbud av aktiviteter och evenemang för både vuxna och barn.

Louisianas grundare, Knud W. Jensen, ville skapa ett museum där danskarna kunde se modern konst, som dittills inte hade någon speciell plats på de danska museerna.
Från början tänkte grundaren Knud W. Jensen att museet skulle bli ett hem för modern dansk konst. Men efter bara några år bytte han kurs, och istället för att vara en övervägande dansk samling blev Louisiana ett internationellt museum med många internationellt kända verk.

Knud W. Jensen valde att ”ta över” namnet på lanthuset som han senare gjorde om till museum. Fastigheten hade byggts och namngivits 1855 av Alexander Brun (1814-93), som var officer och mästare på Kungajakten och som gifte sig med tre kvinnor som alla hette Louise.- Därav namnet Louisiana.
Här på Louisiana var han en pionjär inom biodling och odling av fruktträd. Trädgården som blev skulpturpark är en stor del av upplevelsen här på museet idag. 


Sensommar över Öresund och Louisiana.  Foto: Kim Hansen, Lousiana Museum of Modern Art

Hitta hit

Aktuella utställningar

FRANZ GERTSCH

Bländande hantverk, gigantiska format och en realism så extrem att det faktiskt blir störande. För visst måste man komma…

 21 jun - 10 nov 2024

LOUISIANA MUSEUM..., Humlebæk

RONI HORN

Identitetens omväg

Subtila undertoner, hemliga budskap och erotiska signaler kommer upp till ytan när hennes verk visas i dialog med ett an…

 2 maj - 1 sep 2024

LOUISIANA MUSEUM..., Humlebæk

CHAÏM SOUTINE

- Mot strömmen

 9 feb - 7 jul 2024

LOUISIANA MUSEUM..., Humlebæk

HAVET

 11 okt - 27 apr 2025

LOUISIANA MUSEUM..., Humlebæk