Gustavsbergs Porslinsmuseum

Gustavsbergs Porslinsmuseum

/media/pb4m1dpj/stig-lindberg-domino-mfl-nmgu-201-026-033_3f547569114a398f5402c86bdd16ced9.jpg

Gustavsbergs Porslinsmuseum är en del av Nationalmuseum. En grundsten i verksamheten är den stora Gustavsbergssamlingen, som Kooperativa Förbundet donerade till staten år 2000 som sedan dess förvaltas av Nationalmuseum.

I museet visas delar av samlingen som berättar om Gustavsbergs porslinsfabriks mer än 170 år långa historia: om föremålen som skapades, om människorna som var verksamma och om den roll i samhället som fabriken kom att spela. Mer än 3 000 föremål presenteras utifrån olika teman i en färgsprakande scenografi, allt från studiotillverkat konstgods och prakturnor till välkända serviser och äldre sanitetsprodukter samt föremål av emalj och plast.

Museet har fått ett betydelsefullt finansiellt stöd av Ulla och Gunnar Tryggs donation. Villeroy & Boch Gustavsberg AB har generöst bidragit till omgestaltningen av museet 2020. Gustavsbergs Porslinsmuseum stöds av Värmdö kommun. Museet stöds även av Gustavsbergs Porslinsmuseums Vänner som också frikostigt donerat museibänkar till salarna.

Hitta hit

Aktuella utställningar

Wennerberg – naturen flyttar in

Upptäck en blomstrande formskatt från förra sekelskiftet.

Med prunkande dekorer för Gustavsbergs porslinsfabrik kom Gunnar G:son Wennerberg att bli en av Sveriges mest omtyckta f…

 1 jun - 31 maj 2025

Gustavsbergs Pors..., Gustavsberg