Äggröra, karamellmåleri & plåthårt

Konstscen Östergötland

Utställningen är avslutad! 22 oktober 2022 - 16 april 2023

Äggröra, karamellmåleri & plåthårt

 21 oktober 2022

Utställningen Äggröra, karamellmåleri & plåthårt: Konstscen Östergötland är en inbjudan att se människan, tiden och landskapet genom konstnärernas unika perspektiv. I samarbete med Östgöta Konstförening genomför Norrköpings Konstmuseum under hösten en gemensam manifestation för den regionala konsten. Utställningen belyser att det är 100 år sedan Östgöta Konstförening grundades som ett nätverk för Östgötabaserade konstnärer.

Genom tematiserade inslag i utställningen skapas möten mellan konstnärer som varit och är verksamma i Östergötland. Här visas ett sjuttiotal verk av nästan lika många konstnärer under en hundraårsperiod. Tre nu verksamma konstnärer, Camilla Akraka från Boxholm, Maria Segersäll från Vadstena och Louise Johansson Waite från Norrköping, har bjudits in för att skapa nya verk till utställningen.

Utställningen Äggröra, karamellmåleri & plåthårt: Konstscen Östergötland öppnar lördagen den 22 oktober, välkommen på vernissage, öppet för alla med fritt inträde till hela museet under vernissagedagen! Kulturförgreningen Ugglan bjuder in till dadaistisk cabaré på museet. Puck N Roll håller cafét öppet och serverar vegansk mat och fika under dagen. Välkommen att se utställningen från kl. 11.00.

https://www.norrkopingskonstmuseum.se/kalender/vernissage-aggrora/

Äggröra, karamellmåleri & plåthårt: Konstscen Östergötland är producerad av Norrköpings Konstmuseum i samarbete med Östgöta Konstförening. Tack Botrygg AB, Riksförbundet Sveriges Konstföreningar och Kulturrådet vars stöd bidrar till utställningens genomförande. Tack Östergötlands Museum för generösa utlån. Utställningen är curerad av Helena Scragg och Stefan Hammenbeck.

Hitta hit

Fler utställningar på Norrköpings Konstmuseum

Fler utställningar

Fler Gallerier/Museer i närheten