Dorina och Christer

Dorina Mocan och Christer Lönngren, Jubileumsutställning

Dorina Mocan och Christer Lönngren, Jubileumsutställning
19 november - 11 december 2022

Dorina och Christer

I år är det 25 år sedan Dorina och Christer för första gången ställde ut tillsammans och det var i Väsby Konsthall! Måleri och skulptur.

Dorina Mocan kom till Sverige och Upplands Väsby hösten 1981 med en resväska på 17 kg i ena handen och sin lille son i den andra. Det fanns också många drömmar och en yrkesutbildning i bagaget. Allteftersom tiden gått och resan fortsatt har förutsättningarna blivit större och vyerna vidgade. "Mina reseintryck finns lagrade i mina bilder som bär spår av mina möten och periodiska arbetsvistelser, tidigare i det gotländska landskapet och numera i det helt annorlunda men lika spännande bergslagslandskapet.

Nu, drygt 40 år efter min ankomst, tänker jag packa upp min väska och se vad som finns inuti… Christer Lönngren, min medresenär, har sin egen välfyllda och tunga väska att öppna. Det har blivit en hel del stenskulpturer under åren och en del gemensamma verk och samarbeten sedan våra vägar korsades. Då gjorde vi vår första gemensamma utställning för exakt 25 år sedan, just i Väsby Konsthall!" Välkommen med på Christers och Dorinas resa i jubileumsutställningen!

Hitta hit

Fler utställningar på Väsby Konsthall

Fler utställningar

Mönstermani

svensk textildesign 1920-90-tal

Välkommen till en inspirerande färg- och formupplevelse i ett rum fyllt av maniska mönsterkrockar från golv till tak.

 21 maj - 19 feb 2023

Textilmuseet, Borås

Chto Delat och The Party of the Dead

The chance of survival at the time of Necro-politics

 20 okt - 19 mar 2023

Konstmuseet i Skövde, Skövde

Maskor och makt

En utställning om kvinnors arbete, textilt återbruk, kroppen och minnet.

 9 okt - 22 jan 2023

Museum Anna Nordl..., Skellefteå

Mer Gallerier/Museer i närheten