DAVID SVENSSON

- I rum läser vi tiden

Utställningen är avslutad! 11 februari 2023 - 26 mars 2023

DAVID SVENSSON

 06 februari 2023

David Svenssons konstnärskap kretsar kring perception, seende, ljus och relationen till tid och plats, rumslighet, färg och måleriska aspekter.

David har har återkommande använt sig av material som bär på en historia. Det kan vara äldre böcker, ljuskronor, speglar, uranglasföremål, lampkupor och projektionsdukar. 

Gemensamt för föremålen är att de på olika sätt bidrar till konstverkets berättelse. Det kretsar kring minnet, tiden, platsen, livet och existensen och rent metaforiskt visar verken på hur vår tid är sammanlänkad med historien och det som varit, samtidigt som historien och samtiden båda blir del av kommande tid. I hans konstnärskap finns det en önskan om att försöka förvandla tinget till poesi, från materia till tanke.

Utställningens helt nya och mest centrala verk ”I rum läser vi tiden”, 2021– 2023, är även utställningen titel. Verket tar plats i rummets tre montrar och består av en serie frottage, som är utförda på äldre tomma boksidor. Under en tidsperiod har konstnären tecknat sig igenom ett helt antikvariat i Malmö, genom att dra ut bok för bok och gnugga fram ett avtryck av de präglade omslagen och på så sätt avbilda antikvariatets innehåll.

David Svensson är född 1973 i Skillingaryd, och är numera bosatt i Malmö. David Svensson har varit verksam som konstnär i över 20 år.

Hitta hit

Fler utställningar på Pumphuset Konsthall

Fler utställningar

Erik Viklund

En stad utan spöken är en död stad

Erik Viklund är en fotograf vars experimenterande med olika analoga tekniker reflekterar över tid, förgänglighet och...

 25 maj - 18 aug 2024

Kungsbacka konsthall, Kungsbacka

Fler Gallerier/Museer i närheten