BZZZ INTERNATIONELLA LJUDKONST FESTIVAL

Utställningen är avslutad! 1 juli 2023 - 15 juli 2023

BZZZ INTERNATIONELLA LJUDKONST FESTIVAL

 18 maj 2023

BZZZ Festivalen fyller tio år och det firar vi med en spännande samling ljudkonstnärer från Danmark, Finland, Österrike, Brasilien, USA, Italien och Sverige som kommer att framföra helt nya verk i Harplinge väderkvarns unika miljö.

OBS! I år sker BZZZ festivalen två lördagar: 1 & 15 juli
Harp Art Lab, Harplinge väderkvarn, Kvarnliden 8 Harplinge

PASSEPARTOUT DUO
Först ut är Passepartout Duo, Nicoletta Favari (IT) och Christopher Salvato (US/IT), som har samarbetat och turnerat över hela världen sedan 2015. De bygger sina egna instrument av elektronik, slagverk, textilier och skulpturala objekt. De framför verket ”Circo Pobre” från 2022.

MATS GUSTAFSSON
Saxofonist, improvisatör och kompositör, Mats Gustafsson (AT/SE) behöver ingen närmare presentation då han har samarbetat med Sonic Youth, Merzbow, Jim O´Rourke, Peter Brötzmann, Neneh Cherry och många fler. Han gör ett improviserat soloframträdande för saxofon, flöjt och elektronik.

FÅGELLE
Klara Andersson (DE/SE) skapar spännande ljudvärldar under namnet Fågelle som rör sig mellan performativ ljudkonst, noise och pop. Hon har uppträtt på Harp Art Lab tidigare och är nu tillbaka med sin nya skiva, "Den Svenska Vreden", som hyllats internationellt.

MARCELA LUCATELLI
Marcella Lucatelli (BR/DK) är en av de mest innovativa vokalisterna och kompositörerna i sin generation och har fått internationellt erkännande för sina originella, sensuella och politiskt laddade performance verk. Hon kommer att leverera helt ny utomjordisk ljudkonst för BZZZ 2023.

MYDRIASIS
Mydriasis är en multisensoriskt performative duo som bildades 2022 av bildkonstnären Anna Matveinen (FI) och instrumentdesignern Mateo Mena (PT). Deras senaste verk, Latent Remembrance, fördjupar sig i minnets emotionella roll när det utsätts för ljud, doft eller tal mönster.

NICKLAS LUNDBERG
Nicklas Lundberg (SE) arbetar med skulpturala ljudverk och hans tillvägagångssätt är ett fritt utforskande med hjälp av visuella ljudobjekt. Hans elektroakustiska flödande improvisation av skräpkonst utan början eller slut kommer att fascinera och överraska publiken.

MIKAEL ERICSSON
Under pauserna kommer konstnären Mikael Ericsson (SE) att försöka styra Kvarnofonen som finns installerad på väderkvarnens tredje våning sedan 2012. Denna spektakulära ljudmaskin är en självspelande kyrkorgel som drivs av pianorullar.

VÄLKOMNA!

HARP ART LAB är ett laboratorium för ljudkonst som har sin verksamhet i Harplinge väderkvarn strax norr om Halmstad. Konstlaboratoriet grundades 2010 av konstnärerna Mikael Ericsson och Julie Ericsson med visionen att utveckla en plattform för innovativa och tvärvetenskapliga idéer och projekt. Arbetsmetoden baserar sig på en socialt engagerad och diskursiv ljudkonst praktik som kan ta sig olika uttryck: workshops, performance, konserter, installationer och plats-specifika verk.

Kontakt: info@harpartlab.se
Harp Art Lab, Harplinge Väderkvarn
Kvarnliden 8, 305 60 Harplinge

Hitta hit

Fler utställningar

Harriet Backer

Möt en pionjär inom norsk sekelskifteskonst.

 22 feb - 18 aug 2024

Nationalmuseum, Stockholm

Anna Höggren, glas och Lena Jerlström, textil

Ett nära samarbete mellan textilkonstnär Lena Jerlström och glaskonstnär Anna Höggren.

Ett nära samarbete mellan textilkonstnär Lena Jerlström och glaskonstnär Anna Höggren.

 3 aug - 1 sep 2024

Sadelmakarlängan, Österbybruk

Fler Gallerier/Museer i närheten