Ruben Wätte - Läget då?

Hur mår vi egentligen?

Hur mår vi egentligen?
19 oktober 2023 - 17 mars 2024

Ruben Wätte - Läget då?

 05 september 2023

Hur vi människor mår är djupt förenat med rådande tillstånd i samhället och världen. Fysiska, psykiska eller själsliga tillstånd i enskilda individer kan inte längre förstås som isolerade från samhällskroppens, ekosystemens och de ekonomiska systemens tillstånd. Snarare är vårt personliga mående i hög grad att betrakta som en konsekvens av den kultur vi lever i.

Ruben Wättes utställning ”Läget då?” på Konstmuseet, Skövde Kulturhus, kretsar kring en sorts konstnärlig undersökning av läget just nu, med utgångspunkt i den omställning som krävs av nu levande generationer för att möta kriskapitalismens självdestruktiva crescendo i form av klimatets pågående kollaps och de sociala skyddsnätens nedmontering.

Det handlar om en omvälvande omställning som inte bara behöver äga rum i globala politiska styrdokument och i individens konsumtions- och resemönster.

Snarare behöver den till största del äga rum i vår subjektiva och kollektiva världsbild, samt i hur vi människor väljer att förhålla oss till oss själva, till varandra och till en gradvis ökande existentiell ovisshet.

Hitta hit

Fler utställningar på Konstmuseet i Skövde

Fler utställningar

TOMTEPARADEN

 6 okt - 14 jan 2024

Sven-Harrys konst..., Stockholm

Turbulator

Grafik och animation under festivalen Den Längsta Natten 2023

Missa inte festivalen "Den Längsta Natten 2023", en hel helg på Röda Sten Konsthall! På programmet står grupputställn...

 8 dec - 10 dec 2023

Röda Sten Konsthall, Göteborg

Fler Gallerier/Museer i närheten