(på) gränsen

Patrik Bengtsson, Cha Blasco, Max Ockborn och Dance Remainings – Sebastian Ruiz B. & Jonny Berg

15 juni 2024 - 25 augusti 2024

(på) gränsen

 22 maj 2024

Välkommen till en utställning med skulptur, måleri, film, dans, performance och ljudkonst, verk skapade i dialog med de särpräglade utställningsrummen, hamnområdet och i dialog mellan konstnärerna.

 

För tredje sommaren i rad har vi bjudit in konstnärer för att skapa nya konstverk till en gemensam utställning. Skulptur, måleri, film, dans, performance och ljudkonst har utvecklats i dialog med de särpräglade utställningsrummen på Röda Sten Konsthall, med hamnområdet utanför huset och i dialog mellan konstnärerna.

Årets utställning med titeln (på) gränsen sammanför Patrik Bengtsson, Cha Blasco, Max Ockborn samt Dance Remainings bestående av Jonny Berg och Sebastian Ruiz Bartilson. Deras konstnärskap är intimt sammanvävda genom en helhetssyn på den komplexa och turbulenta värld och tid vi lever i. Samtidigt är konstnärernas perspektiv delade och splittrade av otaliga röster som efterlyser ansvar inför framtiden.

Musikern och kompositören Cha Blasco undersöker de hinder som begränsar oss och potentialen i den kollektiva kraften som finns i relationen mellan människan och hennes omgivning. Ett liknande tankesätt finns i Patrik Bengtssons intensiva, surrealistiska och teatraliska värld av skulpturer och rörliga bilder.

Dance Remainings framför en performance tillsammans med andra rörelsebaserade konstnärer i veckovisa residens under hela utställningsperioden. Denna liveutställning handlar om förhållandet mellan mänskliga kroppar, konsthallens rum och mer metafysiska dimensioner av mänsklig erfarenhet. Max Ockborns omfattande installation engagerar sig i komplexa sociala och relationella aspekter av konsten och livet.

Tillsammans skapar konstnärerna rum för att utveckla mänskliga och mer än mänskliga möten på gränsen mellan konst och existens.

Läs mer om utställningen och konstnärerna

Hitta hit

Fler utställningar på Röda Sten Konsthall

Fler utställningar

Skuggland

Skuggland bjuder in till en värld där du som besökare skapar innehållet med din alldeles egen skugga.

Skuggland bjuder in till en värld där du som besökare skapar innehållet med din alldeles egen skugga.

 24 feb - 1 dec 2024

Virserums Konsthall, Virserum

Leif Claesson – Löftet

Leif Claesson – Löftet

 30 nov - 18 jan 2025

Konstakademien, Stockholm

Fler Gallerier/Museer i närheten