IONA (Rocio Artega) Teuta Fazliu Florentina Mustatea

”Connected Women”

5 oktober 2024 - 26 oktober 2024

IONA (Rocio Artega) Teuta Fazliu Florentina Mustatea

 16 september 2024

Utställningen är en hyllning till naturen. Genom konstinstallationer, akvareller och akrylmålningar vill tre konstnärer inspirera människor till att känna en koppling till naturen, tänka kring klimatförändringar, förstärka naturens identitet och skapa möjlighet till att uppleva unika känslor.

”Connected women”

Tre utländska kvinnor kopplade till varandra genom konst, naturen och andra livsformer med ett enda mål – att fånga naturens intensitet.

IONA (Rocia Artega) från Colombia kopplar samman konst och vetenskap. IONA har disputerat i teoretisk ekonomi och arbetat på högskolan i Kristianstad. Till detta har hon två års studier från Önnestads konstskola, ett års konstlabb vid Lunnevads folkhögskola bakom sig, samt fått handledning av Peter Sköld på Artistlab Academy i Stockholm. För IONA är konsten ett sätt att sträcka ut en hand och mjuka upp en till synes hård och kylig värld.

Teuta Fazliu som kommer från Kosovo fångar naturens storslagenhet genom sina fantastiska akrylmålningar samtidigt som hon utforskar sin egen kreativitet och konstnärliga utveckling. Teuta har studerat två år vid Önnestads konstskola.

Florentina Mustața från Rumänien. Hennes kärlek till målning och teckning började redan i unga år och har sedan dess varit en kontinuerlig passion. Hon började måla akvarell genom en kurs och från det öppnades en annan värld. Florentina älskar att förbättra sig och utforska nya tekniker. Hon säger att konsten blivit en värld som utvecklar hennes fantasi och kreativitet och hon ser framemot att fortsätta utforska och växa som konstnär.

Hitta hit

Fler utställningar på Galleri Gauffinska Gården

Fler utställningar

Kivik Art Centre flyttar till Svabesholm

Den nya placeringar ger KAC möjligheter för att utvecklas.

I år flyttar Kivik Art Centre sin verksamhet till Svabesholms Kungsgård en kilometer söderut från den tidigare platse...

 30 jun - 31 okt 2024

Kivik Art Centre, Kivik

Fler Gallerier/Museer i närheten